Zaščitimo svoj prtljažnik pred poškodbami in umazanijo

Eden izmed najbolj uporabnik predelov v našem avtu je prtljažnik. Brez njega ne bi imeli prostora za shranjevanje in naš avtu bi izgubil velik del svoje vrednosti. Zaščita za prtljažnik nam bo omogočila, da svoj prtljažni prostor v avtu obranimo poškodb, ki nastanejo zaradi tekočin, vlage, fizičnih poškodb in drugih neželenih vplivov. V tem kratkem članku si bomo pogledali kako lahko učinkovito zaščitimo svoj prtljažnik.

Uporabimo plastično prekrivalo

Najlažji način, da zaščitimo preprogo in prtljažnik je, da uporabimo plastično prekrivalo. Kupimo ga lahko v katerikoli trgovini z avtomobilsko opremo. Samo preprogo lahko tudi obrežemo, da dosežemo popolno prileganje našemu prtljažniku.
Zaščita za prtljažnik v obliki prekrivala je mnogokrat neprepustna tekočinam in se jo lahko brez težav očisti. To ni najboljša zaščita, če prevažamo težke stvari, ampak je bolj ustrezna za preprečevanje politij in zaščita pred vlago.

Korito za prtljažnik

So najboljša izbira, če želimo zaščito proti vsem možnim poškodbam. Varuje nas pred izlitji, odrgninami in tudi škodo, ki jo lahko povzročijo domače živali. Korito je najboljša zaščita za prtljažnik ne glede na to kaj prevažamo. Poleg tega nam osveži sam stil notranjosti avtomobila. To posebej velja, če naša preproga v prtljažniku ni več v najboljši formi.
Lahko jih tudi uporabimo v kombijih, SUV-jih in avtomobilih vseh vrst. Korito kot zaščita za prtljažnik bo varovala našo preprogo pred prahom, kamni, snegom, umazanimi tačkami naših živali, ostrimi orodji in ostalimi elementi, ki bi lahko umazali ali poškodovali notranjost našega avtomobila.

Organizator prtljage

Če smo veliko na poti po nakupih je morda dobra ideja, da investiramo v organizator prtljage. To sicer ni zaščita za prtljažnik v enakem pomenu, kot prekrivala ali korita, vendar je enako uporabna. V bistvu je to velika vreča narejena iz trpežnega materiala, ki ima prirejene prostore za odlaganje različnih vsebin. Tako lahko živila, orodja, obleke in ostale stvari na hitro zložimo v organizator, ki bo varoval našo prtljago med prevezom. Bolj kvalitetni modeli ne prepuščajo vlage in imajo trpežno notranjost in zunanjost.

Hitre rešitve

Kaj pa, če nimamo časa za iskanje primernega korita ali prekrivala? V tem primeru si lahko priskrbimo prtljažno mrežo, ki ločuje in zavaruje predmete v našem prtljažniku. S tem preprečimo, da bi se kaj polilo ali da bi ostre stvari opletale in poškodovale notranjost našega avta.
Druga rešitev je, da uporabimo zaščitni sprej za preproge. To je morda najbolj preprosta zaščita za prtljažnik, saj jo samo nanesemo na preprogo in s tem preprečimo, da bi se tekočine in umazanija vanjo zažrle.

Znaki za menjavo zobatega jermena. To so tiktakanje motorja, vžig vozila v prazno, tresenje vozila ter premalo obratov in spuščanje olja pod pokrovom zobatega jermena. Preberi več …

Similar Posts: