Senčniki za avto na vaša zadnja in sprednja stekla

Trije nasveti za ohladitev avtomobila v veliki poletni vročini

Poletna vročina in močno sonce zelo segrejeta notranjost avtomobila.  Strokovnjaki pravijo, da se avtomobil ob 30 stopinjah zunaj, v notranjosti segreje tudi na 56 stopinj. Vroč avtomobil je lahko smrtonosen za vas, vašega dojenčka ali vašega psa. Obstajajo trije nasveti, kako preprečiti hitro segrevanje notranjosti vozila.

Parkirajte avto v senco

Če le morete, parkirajte avtomobil v senco. Še tako majhna senca, bo preprečila, da se avto zelo segreje. Preprečite direktno upiranje sončnih žarkov v vaše vozilo.  V kolikor ste pred nakupom novega avtomobila, izberite svetlejšo barvo in preverite, kakšni  tipski senčniki za avto so že nameščeni pri nakupu.

Senčniki za avto - kako izbrati prave?
Senčniki za avto se enostavno namestijo

Odprite okna vsaj za centimeter

Poleg senčnikov za avtomobil in parkiranja v senci, je pomembna tudi cirkulacija zraka. S cirkulacijo zraka, se notranjost avtomobila postopoma ohlaja. V kolikor boste vsi člani družine zapustili avtomobil, lahko odprete vsa okna. Na ta način boste vozilo prezračili, obenem pa ohladili.

Video: Tipski senčniki za avtomobile

Kupite senčnike za avto

Nakup senčnikov za avto se izplača, saj bodo temperaturo avtomobila znižali za vsaj nekaj stopinj. Senčniki preprečujejo direkten vstop sončne svetlobe v vozilo. Na ta način se ne segrejejo stekla, sedeži ali zrak v avtomobilu. Izberite senčnike z odbojno folijo, ki svetlobo odbijejo, namesto, da bi jo absorbirali. Dodatna prednost je tudi v zaščiti pred pogledi tujcev v vozilo. Na ta način bodo vaše osebne stvari varne pred nepridipravi.

Kako izbrati prave senčnike za vaš avtomobil?

Na spletu lahko najdete različne oblike, velikosti, barve in znamke senčnikov. Najlažje boste našli kompatibilne izdelke  za vaš avtomobil, če iščete po znamkah. Večina senčnikov je pravokotne oziroma ovalne oblike, da se kar najbolje prilega stranskim zadnjim steklom.  Povečini ne pokrivajo celotne površine okna, temveč dopuščajo nekaj centimetrov prostora ob strani za lažje fiksiranje na steklo. 

Enostavno nameščanje zaščite pred soncem

Vsi senčniki se enostavno namestijo na vaša zadnja in sprednja stekla. Namestijo se bodisi s priloženimi čepki, ki delujejo na podlagi vakuuma ali pa s pomočjo posebnih kaveljčkov, ki jih zataknete na notranjosti avtomobila.  Najbolje je, da izberete takšno obliko, ki se prilagaja površini vašega avtomobila.

Zakaj senčniki in ne odeja? 

Nekateri nameščajo na steklo odejice, gaze ali kakšna oblačila, da preprečijo neposredno sončno svetlobo. Slednje ne stoji popolnoma fiksirano in lahko privede do prometne nesreče zaradi oviranja mrtvega kota voznika.

Dodatne prednosti senčnikov so tudi:

  • Zaščita pred vročino in neposrednim soncem,
  • Preprečitev nepotrebnih pogledov v vozilo,
  • Enostavna montaža,
  • Natančno prileganje vašemu vozilu.

Najboljša zaščita za platišča našega avtomobila. Ti jeklena platišča na tvojem vozilu niso nikakor všeč, a nimaš denarja za nakup dragih ALU platišč?  Preberi več …

Similar Posts: