Zakaj potrebujemo gostovanje spletne strani

Večina uporabnikov računalnika se ne zaveda, kaj vse je potrebno, da lahko obiščejo spletno stran. Za tem stoji veliko tehnologije, ki mora pravilno delovati, da lahko na spletu gledamo videe, nakupujemo, se pogovarjamo s prijatelji, brskamo po ključnih besedah ipd. Še posebej je pomembno razumeti, kako vse deluje, če začenjamo z izdelavo svoje spletne strani ali trgovine. V tem članku bomo opisali spletno gostovanje in zakaj ga nujno potrebujemo za današnje poslovanje svojega podjetja.

Continue reading “Zakaj potrebujemo gostovanje spletne strani”

Casio PX-160 Stojalo

PX-160 ni opremljen z nobenim stojalom. Klavir je dovolj majhen, da se lahko položi na mizo, vendar to ni priporočljivo. Verjetno si boste želeli imeti stojalo za instrument.

Casio ponuja stojalo CS-67P, ki izgleda kot pohištvo in je zasnovano za PX-160 in nekatere druge modele iz linije Privia. CS-67P je precej stabilen in odlična izbira, če želite, da je klaviatura v mirujočem položaju in je ne nameravate preveč premikati. Continue reading “Casio PX-160 Stojalo”

Modni kosi nakita so tudi ženske ure

Med priljubljen ženski nakit spadajo tudi ženske ure. Že dolgo ure nimajo več samo praktičnega namena, ampak je praktičnost le v manjši meri. Vsi imamo sedaj pri sebi vedno mobilni telefon in ure so povsem izgubile svojo vrednost. Ure glede praktičnosti uporabljajo predvsem športniki, da jim ure merijo utrip, ali v službi, kjer mobilni telefoni niso dovoljeni. V večini primerov, pa sploh ženske, ure uporabljajo kot modni dodatek. Nova ura pomeni pri ženski predvsem nov modni dodatek in ne nov uporaben kos.

Continue reading “Modni kosi nakita so tudi ženske ure”

Priznane znamke prenosnikov

 

Pri izbiri prenosnega računalnika gre vsekakor nekaj pozornosti posvetiti tudi znamki. Ta ne pove vsega, ponuja pa dobrodošlo orientacijo na izjemno konkurenčnem trgu. Ne glede na to, po katerem cenovnem oziroma kakovostnem razredu brskamo, se lahko vedno zanesemo na določene uveljavljene znamke, kar nam lahko močno olajša izbiro.

Prenosniki Lenovo

Lenovo je zelo dobro zastopan proizvajalec, ki ponuja vrsto izdelkov v vseh mogočih kakovostnih in cenovnih razredih. Še posebej so priljubljene določene serije, namenjene splošni rabi, na primer IdeaPad. Med prenosniki Lenovo lahko izbiramo že v najcenejših razredih, kjer priznana znamka močno olajša izbiro – vemo, da se lahko kljub ugodni ceni zanesemo na izdelek in da nas uveljavljeni proizvajalec ne bo pustil na cedilu. Povsod, kjer zasledimo znamko Lenovo, lahko sklepamo, da gre za kakovosten prenosnik, ki za svojo ceno ponuja visoko kvaliteto. Continue reading “Priznane znamke prenosnikov”

Za vas izdelamo spletno stran

9775b38c6f8aa95668c5ba25f8421560Svet zaradi pojava interneta postaja globalna vas. Vse je na dosegu roke. Zato se marsikomu ne zdi pomembno, od kod prihaja podjetje, ki mu bo izdelalo spletno stran. A to v resnici ne drži popolnoma. V živo se namreč da zmeniti več, saj komunikacija poteka drugače. Dobro je imeti vsaj en sestanek, na katerem se doreče podrobnosti izdelave, še bolje pa je, če je teh sestankov več. V kolikor ste iz Novega mesta ali okolice, zato v vaš iskalnik vtipkajte izdelava spletnih strani Novo mesto in poiščete najboljšega ponudnika v vaši bližini! Lahko pa berete dalje in tako boste takoj izvedeli, kateri je to!

Continue reading “Za vas izdelamo spletno stran”

Tonerji z dolgo življenjsko dobo


Za kakovosten tisk so potrebni dobri tiskalniki in dobri tonerji. Marsikdaj pa sama kvaliteta tiska niti ni bistvena, saj potrebujemo tiskalnik zgolj za printanje povsem običajnih dokumentov. Takrat velja pomisliti predvsem na to, da je najbolje izbrati tonerje, ki so poceni in nam lahko služijo čim dlje. Na ta način lahko v podjetju ali doma precej prihranimo!

Continue reading “Tonerji z dolgo življenjsko dobo”

Izguba podatkov ni nujno dokončna


Sodobna komunikacija, sodobno delo in celo prostočasne aktivnosti so pogosto odvisni od podatkov, ki jih ustvarimo z uporabo sodobnih tehnologij. S tem si precej olajšamo aktivnosti in prihranimo čas ter fizični prostor, vendar imajo “ničle in enke” tudi svoje šibke točke. Ne glede na to, ali shranimo svoja besedila, fotografije, video posnetke, zvočne zapise, načrte in projekte v osebnem računalniku, na zunanji trdi disk, USB ključek, spominsko kartico ali strežnik, nam ob virusih, vdorih v sistem, programskih napakah in tudi ob mehanskih okvarah ter poškodbah grozi izguba podatkov. S primerno skrbjo za varnost lahko tveganje zgolj zmanjšamo, nikoli pa ga ne moremo povsem izničiti.

Continue reading “Izguba podatkov ni nujno dokončna”

Tablični računalnik je izjemno praktičen za starejše


Tablični računalnik znajo danes uporabljati že otroci v vrtcu, kar kaže na to, kako preprosta je njegova uporaba. Tablice prav zato kot izjemno preprosto sodobno tehnologijo vse bolj ponujajo tudi starejšim. Tistim, ki morda nikoli v življenju niso uporabljali računalnika in se jim zdi učenje uporabe oken ter osnovnih računalniških programov zapleteno.

Continue reading “Tablični računalnik je izjemno praktičen za starejše”

Spletni strežnik mora biti zanesljiv in varen


Gostovanje spletnih strani nam poleg množice slovenskih ponudnikov omogočajo tudi tuji, cene pa so med seboj izredno različne. Večinoma se sicer razlikujejo glede na to, kakšen tip spletnega gostovanja izberemo in kako sodoben je spletni strežnik, na katerem bomo gostovali, a izbira na podlagi cene ni najboljša. Poglejmo si nekaj najpomembnejših dejstev, ki morajo odločati o tem, kateri spletni strežnik boste izbrali.

Continue reading “Spletni strežnik mora biti zanesljiv in varen”

Cenik izdelave spletnih strani oziroma spletnih trgovin WordPress

WordPress je zadnje čase izjemno popularna platforma za spletne strani oziroma za spletne trgovine. Porast spletnih strani in trgovin je iz dneva v dan višja in tako tudi naraščajo potrebe po izdelavi teh strani. V naši državi se sicer kar nekaj strokovnjakov ukvarja z izdelavo spletnih trgovin in spletnih strani, pa ne le z WordPressom, ampak tudi z drugimi tipi. Logično, vsakogar pri izdelavi spletne trgovine ali spletne strani, zanima tudi, kakšna je cena. Cene WordPress spletnih strani se lahko razlikujejo od ponudnika do ponudnika, poleg tega pa lahko najdemo razlike tudi med cenikoma izdelave spletnih strani in cenikom izdelave spletne trgovine. Razlike v ceniku so tudi glede na to, ali gre za WordPress ali ne. S samim cenikom za izdelavo spletne strani ali spletne trgovine se lahko seznanite pri podjetjih oziroma posameznikih, ki se ukvarjajo s temi storitvami. Lahko preverite tudi različne cenike na spletu in jih med seboj primerjate. Vsekakor pa naj cenik ne bo edina lastnost, na podlagi katere se boste odločili za nek tip ali nekega ponudnika izdelave spletnih strani oziroma spletnih trgovin. Continue reading “Cenik izdelave spletnih strani oziroma spletnih trgovin WordPress”