Tablični računalnik je izjemno praktičen za starejše


Tablični računalnik znajo danes uporabljati že otroci v vrtcu, kar kaže na to, kako preprosta je njegova uporaba. Tablice prav zato kot izjemno preprosto sodobno tehnologijo vse bolj ponujajo tudi starejšim. Tistim, ki morda nikoli v življenju niso uporabljali računalnika in se jim zdi učenje uporabe oken ter osnovnih računalniških programov zapleteno.

Tablični računalnik ponuja preprost android

Programska oprema android, ki poganja tablice, je v primerjavi z okni oziroma sistemom Windows izjemno enostavna. Tablični računalnik zgolj vključimo, in že se nam prikažejo ikone za različne aplikacije, ki jih želimo uporabljati. Dostop do spleta je hiter, prav tako tudi do elektronske pošte. Veliko spletnih strani, medijskih hiš in podobno, se je že odločilo, da za dostop do njihovih vsebina na splet sploh ni potrebno – precej bolj hitro ter bolj preprosto dostopamo do njih s pomočjo posebnih aplikacij, ki so narejene prav za tablice in pametne telefone.
Prav uporaba pametnih telefonov je povzročila, da so tablični računalniki tako prijazni do uporabnika. Ker so se tudi starejši na telefone že navadili, jim uporaba tablice ne predstavlja novega izziva. Nenazadnje oboje deluje v sistemu android, torej na enak način.

Zakaj ne bi uporabljali kar mobilni telefon?

Res je, za vse, čemur služi tablični računalnik, lahko uporabljamo mobilni telefon. Vendar je med obema napravama bistvena razlika, ki je takoj opazna: velikost. Mobilni telefon je žepne velikosti, kar pomeni, da je zaslon majhen. Tablica pa ima večje dimenzije. Prikaz na zaslonu je tako bolje berljiv, slika je večja, pa tudi vnos besedil je bolj prilagojen prstom.

Starejši potrebujejo povezanost!

Predstavniki starejših generacij tablični računalnik hitro sprejmejo predvsem zato, ker jim ta omogoča stik s svetom, predvsem z najbližjimi. Starostniki vedo, da je največja težava starosti osamljenost, s tablico pa se hitro počutji povezani s svojimi sorodniki in prijatelji. Na družbenih omrežjih lahko spremljajo, kaj počnejo njihovi vnuki, si preko elektronske pošte dopisujejo s prijatelji, ki živijo daleč proč, prav tako pa najdejo interesne skupine, znotraj katerih lahko izmenjujejo svoje izkušnje in udejanjajo svoje hobije.
Tablični računalnik starejšim torej omogoča, da komunicirajo, sledijo medijem in dogajanju po svetu, si ogledajo zanimivosti ter vedno najdejo nove zamisli za hobije. In ker se uporabe naučijo izjemno hitro, do nove tehnologije nimajo odpora. Za razliko od uporabe osebnega računalnika, kjer se morajo pogosto udeležiti tečaja, da bi obvladali vsaj osnove, se uporabe tablice naučijo izjemno hitro – potreben je le nadebuden vnuk, ki jim v pol ure pokaže vse, kar morajo vedeti.

 

Similar Posts: