Spletni strežnik mora biti zanesljiv in varen


Gostovanje spletnih strani nam poleg množice slovenskih ponudnikov omogočajo tudi tuji, cene pa so med seboj izredno različne. Večinoma se sicer razlikujejo glede na to, kakšen tip spletnega gostovanja izberemo in kako sodoben je spletni strežnik, na katerem bomo gostovali, a izbira na podlagi cene ni najboljša. Poglejmo si nekaj najpomembnejših dejstev, ki morajo odločati o tem, kateri spletni strežnik boste izbrali.

Spletni strežnik naj bo blizu!

Slovenske spletne strani običajno uporabljajo spletni strežnik, ki se nahaja nekje v Sloveniji, saj je to zanje najbolj praktično. Kadar spletno stran v slovenščini obišče spletni uporabnik v Sloveniji, bo namreč prišel veliko hitreje do vsebin, če se te nahajajo tudi geografsko blizu. Njegov računalnik in spletni strežnik se bosta povezala hitreje, saj informacijam ni potrebno prepotovati polovice sveta in se prebijati skozi križišča. Kadar imate spletno stran, namenjeno tujim trgom, pa je ravno tako pogosto priporočljivo, da se odločite za spletni strežnik v tujini, da bo ta hitreje dostopen tujim uporabnikom. Predvsem to velja, kadar imate strani, namenjene azijski populaciji ali Američanom, ne pa Evropi – ta je sama po sebi precej majhna.
Še en razlog, da velja uporabljati domač spletni strežnik, je gotovo v tem, da nam je tako na voljo najboljša podpora. Če se pojavijo pri delovanju strani kakršne koli težave, se je z domačim ponudnikom gostovanja enostavno hitro dogovoriti – potreben je le telefonski klic. Kadar je vaša stran na strežniku v tujini, pa nikoli ne veste, ali boste pomoč dobili, ali bo komunikacija mogoča zaradi jezikovnih ovir, ali se bo zaradi časovne razlike sploh kdo oglasil na telefon.Domač spletni strežnik oziroma strežnik v eni izmed držav “zahodnega sveta” pa je pomemben tudi zaradi zaupanja uporabnikov. Saj veste – na strežnikih, ki se nahajajo v državah brez primerne regulacije, se običajno skrivajo sumljivi posli (na primer prodaja zdravil) in strani spletnih nepridipravov.


Najbolj pomembni sta za spletni strežnik zanesljivost in varnost


Kako izbrati med množico domačih ponudnikov? Odločite se za gostovanje pri tistemu, ki ima odlične reference. To pomeni, da spletni strežnik v vsakem trenutku deluje, da ni težav ob povečanem prometu na kateri od strani, s katero si delite strežnik, da je poskrbljeno za nadgradnje in posodobitve ter ob njih vaša stran ni nikoli nedostopna, da so znani po tem, da vlagajo v sodobno   in zmogljivo sodobno opremo, predvsem pa redno skrbijo za najvišji nivo zaščite, torej so vaši podatki pri njih ves čas na varnem in jim hekerji ne morejo priti do živega.

Similar Posts: