Smučanje in deskanje so za mnoge najboljše možne zimske radosti

V bližini term Zreče je možno kakovostno smučanje in deskanje. Smučišče Rogla nudi sto hektarjev urejenih prog za začetnike, vrhunske smučarje, rekreativce. Za smučanje in deskanje je na voljo enajst vlečnic in dve štirisedežnici. Smučarske proge se razprostirajo na nadmorski višini od tisoč sto do tisoč petsto sedemnajst metrov. Skupno je na voljo dvanajst kilometrov prog, dva kilometra lahkih, preko osem kilometrov povprečno zahtevnih prog ter dober kilometer zahtevnih prog. Za smučanje in deskanje je torej na voljo več kot dovolj možnosti za najrazličnejše zahteve. Smučišče prekriva naravni in tehnični sneg, ki je na voljo vsaj sto dni v letu.

Večje število dni za smučanje in deskanje na Rogli je odvisno od vremenskih pogojev. Te je nemogoče napovedati za daljše obdobje, lahko pa se o aktualnem stanju vremena obiskovalci prepričajo z vremensko napovedjo ter videokamerami. Na Spletni strani smučišča je mogoče opazovati stanje preko kamer Vrh Rogle, Uniorček I, II, Planja, Jasa, Mašinžaga, Mašinžaga-Fun park I, Mašinžaga-Fun park II, Tekaški poligon ter Jurgovo. Tradicionalno sezona za smučanje in deskanje traja od pozne jeseni do zgodnje pomladi. Smučišča so urejena in vedno dobro pripravljena, smučarske naprave pa zagotavljajo veliko užitkov tudi za najbolj zahtevne. Kdor ima višek energije ter se želi oskrbeti z adrenalinom, lahko izkoristi ponudbo Fun parka Rogla, poligon za deskarje in free style smučarje. Za smučanje in deskanje na Rogli tudi ni nujno imeti lastne opreme, ta je na voljo na smučišču. Oblekli, obuli in opremili vas bodo od glave do pete, obiskovalci morajo zgolj prispet na smučišče. Poskrbljeno pa je tudi za lačne in žejne, za daljše bivanje pa je na voljo veliko namestitvenih možnosti.

Smučanje in deskanje je prijetna sprostitev na belih strminah, koristi pa tudi izboljšanju psiho fizične kondicije ter odpornosti na nizke temperature.

terme-zrece.eu/si/aktivnosti/pozimi/smucanje-in-deskanje

 

Similar Posts: