Prevažanje prtljage na motorju

Motor je izredno uporabno in tudi zabavno prevozno sredstvo. Je pa res, da smo vedno dokaj omejeni s prostornino prtljažnega prostora. To pomeni, da moramo pogosto narediti načrt o prtljagi, ki jo nameravamo s seboj prevažati, saj se moramo odreči določenim predmetom. Priporočljivo je, da uporabljamo kovček za motor večje ali manjše dimenzije. Veliko je odvisno od naših potreb in velikost motorja, vendar nam omenjen kovček omogoča prevažanja manj in bolj občutljive prtljage. Za njegovo namestitev pa bomo potrebovali dovolj prostora na zadnjem delu motorja in nosilce.

Kovčki za motor so na voljo v različnih oblikah, velikostih in materialih, zato je pomembno, da izberete prave za svoje potrebe.

Kovček za motor varuje našo prtljago

Neglede na velikost kovčkov za motor, bomo vedno omejeni z najvišjo kapaciteto prtljage, ki jo lahko prevažamo. Priporočeno je, da ne presežemo najvišje dovoljene vrednosti, ki jo je določil proizvajalec motorja, drugače lahko poškodujemo okvir, sedež in druge dele motorja. 

Kovčke lahko na motor namestimo na levi in desni strani zadnjega sedeža. Izkoristiti pa je mogoče tudi zadek motorja za namestitev motorističnega kovčka na vrhu ogrodja. V vsakem primeru bomo potrebovali nosilni sistem, ki je primeren za naš motor.

integralne čelade

Prednosti integralnih čelad

Zasnovane so tako, da v primerjavi z drugimi vrstami motorističnih čelad zagotavljajo boljšo zaščito in udobje, zato so obvezna oprema vsakega motorista.

Mehki kovčki se prilagodijo velikosti prtljage

Uporaba mehkih kovčkov za motor je priljubljena med motoristi, ki radi preizkušajo svoje sposobnosti. Ker minimalno obremenijo motor z dodatno težo, so idealni za vožnjo po razgibanih površinah in drugih bolj težavnih terenih. Uporabimo pa jih brez težav lahko tudi na motorjih, ki jih večino časa vozimo po cesti.

Mehki kovčki se prilagodijo prtljagi, saj so do določene mere raztegljivi. To je izredno uporabno, če ne želimo, da bi se različni predmeti v kovčku med vožnjo premetavali. Pogosto pa imajo dodane zunanje žepe, ki so zelo uporabni za prevažanje manjših predmetov, kot so obleke, spalne vreče, plastenke z vodo ipd.

Trdi kovčki zaščitijo našo prtljago

Trdi kovčki za motor so občutno težji od mehkih. Namenjeni so redni uporabi oziroma prevažanju prtljage na daljše in krajše razdalje. V njih brez težav vozimo živila, orodja in druge predmete. Obenem pa so narejeni tako, da brez težav nosijo tudi večjo težo. To je uporabno, če se veliko vozimo z motorjem na dolge razdalje, kjer potrebujemo s seboj veliko prtljage. Zaradi svoje trde zunanjosti tudi varujejo vsebovano prtljago pred manjšimi udarci in elementi narave. Moramo pa se zavedati, da če jih preveč obremenimo, lahko skrivimo nosilce za kovčke ali celo ogrodje našega motorja.

Similar Posts: