Praktično in lepo pohištvo za vaše stanovanje

Oprema stanovanja je tista, ki iz njega naredi dom. Pri opremi pa je najpomembnejša izbira pohištva. To mora biti izbrano premišljeno ter se ustrezno ujemati s talnimi oblogami, barvami sten in ostalo opremo stanovanja. Pohištvo lahko optično poveča ali zmanjša stanovanje, ga naredi bolj svetlega ali temnega ter vpliva na počutje v prostoru. Če želite iz svojega stanovanja narediti prijeten dom, izberite pohištvo, ki vam ugaja tako po velikosti kot po barvah in dizajnu. Prav tako pa pri opremljanju ne pozabite, da je najbolj funkcionalno tisto pohištvo, ki je narejeno po meri!

Stanovanje, ki diha

Nič ni lepšega kot vstopiti v novo, sveže prebeljeno stanovanje, ki je končno postalo vaše. Sobe brez pohištva so videti večje in kot v resnici, zato delujejo zelo prostorno in svetlo. V takšnem prostoru se večina ljudi odlično počuti. A za udobno življenje prazno stanovanje nikakor ni dovolj, zagotovo pa si ne želimo, da bi se zaradi preveč kosov masivnega in temnega pohištva v njem počutili utesnjeno. Če želimo tudi po opremljanju ohraniti tisti prijetni občutek, da stanovanje diha, naj bo oprema stanovanja čim bolj svetla.

Ne zatrpajte vseh sten stanovanja!

Čeprav vam bo vsak prodajalec pohištva skušal prodati čim več kosov, vam priporočamo, da pohištvo kupujete premišljeno in izberete le tiste kose, ki jih res potrebujete. Oprema stanovanja namreč lahko polepša prostor in ga naredi bolj prijetnega za bivanje, lahko pa ga tudi zatrpa in optično pomanjša, tako da se v njem začnete počutiti utesnjeno. Prav zato s količino pohištva ni treba pretiravati: potrebujete ga le toliko, da vanj pospravite vse svoje stvari.

Bela z barvitimi poudarki

Najboljša izbira barve za pohištvo je tako bela v različnih odtenkih, prav tako pa so primerne tudi druge svetle barve, ki optično povečajo prostor. Za poživitev beline se splača uporabiti različne barvne poudarke na delih pohištva, kot je recimo kakšna stranica omare, predal ali kaj podobnega. Prav tako pa lahko prostor poživimo tudi z različnimi drugimi dodatki, kot so barvite okrasne blazine, preproge, slike na stenah, spominki, posteljnina in podobno. Zelo lepa in estetska izbira so tudi stenske nalepke, ki jih lahko kadarkoli zamenjate, ko se jih naveličate.

 

Similar Posts: