Kartuše za tiskalnik

Katere kartuše so primerne za starejše tiskalnike

Skoraj vsak dom in pisarna ima dandanes v lasti svojo tiskalno napravo. Tudi, če poredko potrebujemo natisniti katerikoli dokument, si lahko z omenjeno napravo prihranimo veliko časa in tudi denarnih sredstev. Zmožnost izdelovanja različnih listin in slik v domačem okolju je vedno velika prednost. Veliko ljudi si lasti starejšo tiskalno napravo, ki deluje brezhibno in je ni smiselno zamenjati. Tako ostaja vprašanje, katere kartuše je najbolje uporabiti v tem primeru? Poznamo različne izvedbe barv, zato je dobro, če poznamo ključne razlike med njimi. To nam bo omogočilo, da prihranimo stroške in zagotovimo, da bomo brez skrbi lahko kadarkoli izdelali slike, različne dokumente in druge listine.

Kartuše z visoko kakovostjo in zanesljivostjo poznamo pod oznako OEM


Vsak izdelovalec tiskalnika proizvaja tudi svoje barve, ki so izredno kakovostne. Poznamo jih pod oznako OEM, kar pomeni, da je del originalne opreme za določeno tiskalno napravo. OEM kartuše lahko uporabljamo v novejših kot tudi starejših tiskalnih napravah. Se pa večinoma priporočajo, če si lastimo nov laserski ali črnilni printer. To pa zato, ker spadajo pod garancijo celotne naprave. Niso pa najbolj primerne za uporabo v starejših printerjih, saj so dokaj drage za nakup. Smiselno jih je uporabljati, če potrebujemo visoko-kakovostne potiske papirja za profesionalno ali drugače zahtevno rabo. OEM barve so načeloma zelo kakovostne, zato jih uporabljajo grafiki, inženirji, umetniki in podobno.

Kakšna je razlika med OEM, ponovno napolnjenimi in združljivimi kartušami za tiskalnik?

Združljive ali nadomestne kartuše za tiskalnik


Redno tiskanje dokumentov, kjer kakovost črk, simbolov in drugih elementov ni bistvena, je lahko hitro drago. Tako je smiselno, če poiščemo način za cenejše tiskanje. To pa predstavljajo nadomestne ali združljive kartuše za tiskalnik, ki so narejene s strani številnih proizvajalcev. Ne vsebujejo visoko-kakovostnega črnila ter niso izdelane po strogih kriterijih OEM izvedb. Je pa res, da delujejo enako dobro in imajo celo vgrajene številne izboljšave, če jih primerjamo z originalnimi ali OEM barvami.

  • Skoraj vse starejše tiskalne naprave lahko uporabljajo različne izvedbe barv.
  • Pazljivost je priporočena pri novejših napravah za tiskanje, saj nekatere ne podpirajo nadomestne izvedbe kartuš, kar nas lahko zavede.
  • Pomembno se je vnaprej prepričati, če je mogoče uporabiti omenjene kartuše ali pa so združljive samo OEM izvedbe.

Ponovno napolnjene kartuše


Starejši printerji lahko uporabljajo tudi druge izvedbe kartuš, če želimo še dodatno prihraniti pri potrošnem pisarniškem materialu. Poznamo tudi ponovno napolnjene ali obnovljene kartuše za tiskalnike, ki so izredno ugodne za nakup.

Obnovljene kartuše za tiskalnike, ki so izredno ugodne za nakup, niso pa primerne za profesionalno uporabo, medtem ko združljive kartuše za tiskalnik delujejo enako dobro in imajo celo vgrajene številne izboljšave, če jih primerjamo z originalnimi ali OEM barvami.

Napolnjene so s črnilom, ki je zadovoljive kakovosti za izdelovanje slik kot tudi dokumentov. Niso pa primerne za profesionalno uporabo, kot tudi ne za printerje, ki so še vedno v garanciji. Načeloma je tako, da se priporoča uporaba obnovljenih kartuš za uporabnike, ki pogosto uporabljajo tiskalno napravo in potrebujejo cenovno ugodno rešitev za potisk listov za raznovrstne namene.

Similar Posts: