Kaksna krema je najbolj primerna za nocni cas?

Z uporabo dveh različnih krem za obraz – dnevne in nočne – boste svoji koži naredili veliko uslugo. Koža namreč potrebuje drugačno nego v različnih delih dneva. Skrbno izbrana kombinacija dnevne in nočne kreme bo poskrbela za optimalno nego kože, kar se bo odražalo v njenem zdravem, mladostnem videzu.

Zakaj je nočna krema drugačna od dnevne?
Nočna krema je po teksturi običajno bolj gosta od dnevne. V času delovanja prodre globoko do celic ter kožo nahrani in obnovi. Nočni počitek je kot nalašč za to, da posežete po kakovostni hranilni kremi. Koža bo po nanosu najverjetneje videti nekoliko mastna, a naj vas to ne skrbi. Krema se bo med spanjem vpila v vašo kožo in jo obnovila ter pripravila na nove izzive. Tako bo čez dan dovolj uporaba lažje, dnevne kreme, katere funkcija je predvsem vlaženje kože, koristno pa je tudi to, da zagotavlja UV-zaščito. To je še ena pomembna razlika med nočno in dnevno kremo – nočna krema načeloma nima SPF-faktorja, saj za to ni potrebe.

Katere sestavine iskati pri izbiri nočne kreme?
Nočna krema naj bo vsekakor prilagojena tipu vašemu kože. Tako kot dnevne kreme, namenjene mastni, suhi, mešani ali normalni koži, obstajajo tudi nočne kreme, ki so prilagojene različnim vrstam kože. Obstaja pa nekaj sestavin, ki so se izkazale kot še posebej učinkovite pri negi kože v nočnem času. To so predvsem aloe vera, ki poskrbi za obnovo kože, različna olja (jojobino, avokadovo itd.) ter vitamina A in C.

Similar Posts: