Kako vzdrževati balkonske in terasne stole?

Vse pohištvo, ki ostane zunaj, je treba redno čistiti, da odstranite nakopičeno umazanijo, listje in prah. Kaj pa morate pri tem upoštevati?

Kako načrtovati čiščenje stolov za balkon in teraso?

Eno od najpomembnejših meril je, iz česa točno so izdelani balkonski stoli. Zato je zlato pravilo, da se izogibate agresivnim čistilom, ki lahko poškodujejo premaz, na primer na jeklu, prevlečenem s prašnim premazom. Zato je običajno najvarnejša izbira samo voda z blagim čistilom in krpa iz mikrovlaken.

Čiščenje balkonskih stolov korak za korakom

Ključno pri teh korakih je predvsem, da jih izvajate redno. Nakopičena umazanija lahko prodre globoko v strukturo terasnih stolov, zato jih je težko očistiti. Poleg tega se lahko zaradi sonca okoli umazanije pojavijo zbledela mesta. Zato je najbolje, da terasne in vrtne stole večkrat na leto temeljito očistite z vodo in nato umazanijo sperete z veliko vode. Če imate vrt, je morda koristno uporabiti tudi tlačni čistilnik, ki vam bo olajšal celoten postopek.

Za balkonske in terasne stole je treba skrbeti predvsem redno. Vse to zato, da bi se izognili kopičenju umazanije, ki bi jo bilo pozneje veliko težje učinkovito odstraniti.

Similar Posts: