Brezstični termometer za merjenje telesne temperature

Napredek tehnologije je omogočil bolj preprosto uporabo številnih medicinskih pripomočkov. To je še posebej pomembno v primerih, ko oskrbujemo bolnega družinskega člana, saj želimo minimizirati fizični stik. Moderni brezstični termometer nam omogoča merjenje telesne temperature človeka na najbolj varen in učinkovit način. S tem zmanjšamo možnost za prenos bolezni in tudi lažje očistimo napravo po uporabi. Uporabimo pa ga lahko tudi na otrocih in dojenčkih, saj jim ne povzroča nelagodja in deluje neškodljivo za človeški organizem. Uporablja infrardečo svetlobo za pridobitev podatkov o toploti površine na katero ga usmerimo.

Merjenje temperature človeka z varne razdalje

Prednost vseh brezstičnih termometrov je vzdrževanje varnosti pri merjenju telesne temperature. Ker v fizični stik z bolnikom ne pride termometer in tudi oskrbovalec, se možnosti širjenja bolezni močno zmanjšajo. To je tudi razlog, da se omenjeno napravo močno priporoča vsem posameznikom in zdravstvenim ustanovam v primerih epidemij, pandemij, sezoni gripe ipd.

Meritev temperature je mogoča preko uporabe napredne tehnologije, ki je vgrajena v brezstični termometer, brez potrebe po fizičnem kontaktu. Preko senzorja in infrardeče svetlobe je mogoče natančno odčitati temperaturo bolnega posameznika v nekaj sekundah. Ob tem pa bolnik ne čuti nobenega nelagodja ali bolečine.

Brezstični termometer je pametna naprava

Vsak brezstični termometer ima vgrajen LCD zaslon, kjer se prikazujejo različni podatki. Ima pa tudi funkcijo spomina, ki je izredno uporabna, če merimo temperaturo telesa številnim posameznikom. Naprava si zapomni različne izmerjene vrednosti. Tako lahko odčitamo temperaturo telesa več ljudem, nato pa podatke prikličemo iz spomina, ko jih potrebujemo.

Infrardeči senzor je tudi dovolj natančen pri merjenju premikajočih se predmetov. Obenem pa ne povzroča poškodb, razdraženja ali drugih nevšečnih simptomov na koži.

Infrardeči termometer ni zahtevno vzdrževati

Velika prednost infrardečih termometrov je nizka zahtevnost vzdrževanja. Nobene potrebe ni po zamenjavi senzorjev, zaslona, ohišja in drugih komponent. Edini strošek je zamenjava vgrajenih baterij oziroma akumulatorja. Ta ima zelo dolgo življenjsko dobo, saj naprava porabi zelo malo energije pri delovanju. Tudi, če jo pustimo prižgano se po obdobju 30 sekund do ene minute samodejno izklopi. S tem še dodatno shranjuje energijo, kar nam tudi zniža stroške vzdrževanja. Po določenem času lahko termometer razkužimo in obrišemo z mehko krpo, nakar je pripravljen na nadaljnjo uporabo.

Možnost merjenja različnih predmetov

Uporaba brezstičnih termometrov sega veliko dlje od merjenja telesne temperature bolnih ljudi. Z njimi lahko merimo temperaturo mleka za dojenčke, različnih tekočin, površine predmetov ter tudi prostorov. Dovolj natančni so, da lahko z njimi poskrbimo, da je soba bolnika za katerega skrbimo dovolj topla ipd. Poleg tega pa je infrardeči termometer zelo kompaktna naprava, ki jo lahko pospravimo v žep in s seboj nosimo tudi dalj časa. 

Strokovnjaki priporočajo, da imamo omenjen termometer vedno pripravljen za uporabo doma. Lahko pa ga imajo tudi na zalogi podjetja, če želijo zagotoviti najbolj zdravo delovno okolje za zaposlene.

Preberite si še naslednji članek: Številne bolezni se začnejo v ustih

Parodontalna bolezen je vnetje obzobnih tkiv. Dokler je vneta samo dlesen, to imenujemo gingivitis, ko pa se vnetje razširi tudi na druga obzobna tkiva, govorimo o parodontitisu.

Similar Posts: