Poiskala sem kaj so simptomi depresije

Občutek nemoči, strahu in ujetosti. Občutek vdanosti v usodo in tega, da s svojim življenjem ne moremo ničesar storiti. Občutki utrujenosti in teže na naših ramenih, ohromljenost in nesposobnost občutiti srečo in zadovoljstvo v stvareh, ki si nas prej osrečevale. Vse to so simptomi depresije. Depresija simptomi pa segajo še mnogo dlje. Dogaja se nam to, da zjutraj ne moremo vstati in se spraviti s postelje. Nimamo moči, da bi pospravili stanovanje in se razgibali. Pri depresiji nimamo včasih niti moči, da bi se stuširali in oblekli. Depresija simptomi so grozni.

Continue reading “Poiskala sem kaj so simptomi depresije”

Pšenična trava je odličen vir klorofila

Klorofil je ena od snovi, ki jo proizvajajo rastline, po svoji zgradbi pa je podoben hemoglobinu, sestavnemu delu naše krvi. Rastlinam daje značilno zeleno barvo. Največ klorofila vsebuje različna zelenolistna zelenjava, kot so recimo različne vrste solate, odličen vir pa predstavlja tudi pšenična trava: gre za drugo ime za mlado pšenico, ki je svetlo zelene barve in vsebuje veliko klorofila in drugih koristnih snovi. V ljudskem zdravilstvu se uživanje zelenih rastlin z veliko klorofila priporoča tudi za zmanjšanje potenja in različne druge težave. Continue reading “Pšenična trava je odličen vir klorofila”

Strije lahko zmanjšamo s številnimi naravnimi pristopi

 

Strije so spremembe, katerih vzrok je izguba elastičnosti ter tanjšanje površinskega sloja kože.

Človeška koža je največji organ, na njej se strije pojavljajo zaradi številnih hormonskih sprememb, vzrok so tudi biokemične spremembe ter razne druge spremembe. Koža se jim ni sposobna pravočasno prilagajati, zato nastanejo strije. Na koži se pojavljajo kot kožne proge, rdečkaste ter malce izbočene. Barva se kasneje spreminja, strije postanejo modrikasto rožnate barve ter nazadnje svetleče proge. Dolge so od nekaj do preko deset milimetrov, najpogosteje se strije pojavljajo med nosečnostjo. Ljudem povzročajo predvsem neprijeten občutek zaradi videza, ki se kaže na različnih delih telesa.

Continue reading “Strije lahko zmanjšamo s številnimi naravnimi pristopi”

Zdravstveno zavarovanje za študente lahko zahteva izračun zavarovanja pred odločitvijo

Zdravstveno zavarovanje za študente lahko zahteva izračun zavarovanja pred odločitvijo.

Izračun za zdravstveno zavarovanje za študente danes ni težavno, pomagajo nam računalniški programi , aplikacije, obrazci za izračun ter številne druge možnosti. Vsekakor se velja teh možnosti poslužiti, ko izbiramo zdravstveno zavarovanje za študente. Ko imamo na voljo več možnih zavarovanj, pošljemo ponudbo za zdravstveno zavarovanje za študente na vse možne naslove. Pri tem je dobrodošlo, da navedemo čim več koristnih informacij. V prvi vrsti so vprašanj osredotočena na zdravstveno zavarovanje za študente . Velja pa vprašanjem dodati tudi druga vprašanja kot so plačilne ugodnosti, možnost plačila na obroke, popusti pri takojšnjem plačilu, popusti za več sklenjenih zavarovanj pri isti zavarovalnici in podobno. Posebnost so razne akcije zavarovalnic, ki obljubljajo posebno ugodno zdravstveno zavarovanje za študente ter na druge načine nagovarjajo preko reklamnih sporočil. Vse prejete informacije moramo nato vnesti v ustrezen računalniški program.

Continue reading “Zdravstveno zavarovanje za študente lahko zahteva izračun zavarovanja pred odločitvijo”

Kaksna krema je najbolj primerna za nocni cas?

Z uporabo dveh različnih krem za obraz – dnevne in nočne – boste svoji koži naredili veliko uslugo. Koža namreč potrebuje drugačno nego v različnih delih dneva. Skrbno izbrana kombinacija dnevne in nočne kreme bo poskrbela za optimalno nego kože, kar se bo odražalo v njenem zdravem, mladostnem videzu.

Zakaj je nočna krema drugačna od dnevne?
Nočna krema je po teksturi običajno bolj gosta od dnevne. V času delovanja prodre globoko do celic ter kožo nahrani in obnovi. Nočni počitek je kot nalašč za to, da posežete po kakovostni hranilni kremi. Koža bo po nanosu najverjetneje videti nekoliko mastna, a naj vas to ne skrbi. Krema se bo med spanjem vpila v vašo kožo in jo obnovila ter pripravila na nove izzive. Tako bo čez dan dovolj uporaba lažje, dnevne kreme, katere funkcija je predvsem vlaženje kože, koristno pa je tudi to, da zagotavlja UV-zaščito. To je še ena pomembna razlika med nočno in dnevno kremo – nočna krema načeloma nima SPF-faktorja, saj za to ni potrebe. Continue reading “Kaksna krema je najbolj primerna za nocni cas?”

Glavobol

Z glavobolom k zdravniku!

Skoraj tretjina ljudi, ki ima migrenske glavobole, svojih težav ne povezuje z migreno. Raziskave kažejo, da si jih najpogosteje razlagajo z napetostjo in vnetjem obnosnih votlin. Večina jih priznava, da gredo raje k zobozdravniku, kot da zaradi glavobola obiščejo splošnega zdravnika. Dr. Merle Diamond s klinike v Chicagu, kjer se ukvarjajo z ugotavljanjem vzrokov za glavobol in z njegovim zdravljenjem, verjame, da se nekateri ljudje še vedno sramujejo tovrstnih težav.

Z raziskavo je zajel več kot tisoč ljudi. Šest odstotkov jih je menilo, da imajo migrenske glavobole, prav tako šest odstotkov pa, da imajo hud glavobol. Pogovor je pokazal, da doživljajo skoraj vsi iz slednje skupine v resnici hude migrenske napade. Nekateri sploh niso poznali tipičnih znakov. Večina je pripisovala svoje težave stresnemu življenju, hormonskim spremembam, menstruacijskemu ciklu ali vnetju sinusa. Diamond zato opozarja, da bolečine, ki izvirajo iz sinusa, nikoli niso tako hude, da bi bil zaradi njih moten delovni proces. Vsi oboleli so priznali, da glavoboli močno vplivajo na njihovo delo, telesno dejavnost ter odnose z družino in sodelavci. Dr. Diamond jim svetuje, da poiščejo izvor svojih težav skupaj z zdravnikom. Večina migrenskih glavobolov je z ustreznim zdravljenjem povsem obvladljivih.

Continue reading “Glavobol”