Poskrbite za prezračevanje in klimatizacijo

Če prenavljate dom ali ga gradite na novo, nikar ne pozabite na prezračevanje in klimatizacijo! Oboje je nujno za večjo kvaliteto bivanja in za to, da se boste v svojem domu prijetno počutili. Prezračevanje oziroma ventilacija pri tem skrbi za dotok svežega zraka v prostor, klimatizacija pa za to, da se ta zrak ohladi ali ogreje na primerno temperaturo. Seveda lahko ustrezno klimo ali prezračevalno napravo vgradite tudi naknadno, vsekakor pa ju lahko v fazi gradnje ali prenove vgradite na bolj estetski in manj opazen način.

Continue reading “Poskrbite za prezračevanje in klimatizacijo”

Možnosti za učenje tujih jezikov

Večinoma se s tujimi jeziki srečujemo v šolah. Angleščina je na urniku že v zgodnjih razredih osnovne šole, kasneje pa se ji hitro pridružijo še izbirni jezikovni predmeti in na gimnazijah ter drugih srednjih šolah tudi obvezni drugi tuji jeziki. Vsekakor je organizirano izobraževanje v šolah odličen način za učenje tujega jezika, a ima kar nekaj pomanjkljivosti, ki dajejo prednost alternativam, kot so jezikovni tečaji.
Najbolj očitno je učenje v šolah seveda omejeno glede na starost. Ustreza otrokom in mladostnikom, medtem ko se odrasli običajno ne morejo udeleževati rednega pouka. Sicer tudi za otroke delitev glede na starost pogosto ni optimalna, a za odrasle ta značilnost pomeni, da je učenje tujega jezika v šolah zanje povsem neustrezna možnost. Continue reading “Možnosti za učenje tujih jezikov”