Poskrbite za prezračevanje in klimatizacijo

Če prenavljate dom ali ga gradite na novo, nikar ne pozabite na prezračevanje in klimatizacijo! Oboje je nujno za večjo kvaliteto bivanja in za to, da se boste v svojem domu prijetno počutili. Prezračevanje oziroma ventilacija pri tem skrbi za dotok svežega zraka v prostor, klimatizacija pa za to, da se ta zrak ohladi ali ogreje na primerno temperaturo. Seveda lahko ustrezno klimo ali prezračevalno napravo vgradite tudi naknadno, vsekakor pa ju lahko v fazi gradnje ali prenove vgradite na bolj estetski in manj opazen način.

Continue reading “Poskrbite za prezračevanje in klimatizacijo”

Ali oddelek za arheologijo prinaša znatna odkritja za vpogled v zgodovino?

Javnost velikokrat jamra in protestira, kadar se pojavi oddelek za arheologijo na lokaciji,kjer je predvidena gradnja cest ali objektov. Splošno mislijo, da so izkopavanja nesmiselna in tratijo čas. Temu ni tako. To so jasno pokazala izkopavanja v Ljubljani leta 2015, ko smo pridobili jasen vpogled v Emono iz Rimskih časov. Časov, ko smo bili sicer pod tujo nadoblastjo, a smo vseeno napredovali tako kulturno, kot tudi tehnološko. Večina posameznikov povezuje Emono z gradnjo cestne infrastrukture, vendar je bilo tisto obdobje veliko bolj napredno. To je bilo obdobje napredka komunalnih storitev, zdravstva, kulture, glasbe, umetnosti in drugih panog.
Continue reading “Ali oddelek za arheologijo prinaša znatna odkritja za vpogled v zgodovino?”

Sodobne sedežne garniture so pravi ponos dnevnih prostorov

Zagotovo vsaj nekajkrat na dan vstopimo v svoj dnevni prostor ter tam malce posedimo. To ponavadi počnemo v družbi naših najbližjih. Z njimi se v tem prostoru pogovarjamo, družimo, spijemo kako dobro pijačo ali pa gledamo priljubljeno nadaljevanko. Pri tem je pomembno, da se počutimo dobro in da imamo kje sedeti. Najprimernejše mesto, kjer lahko sedi večja skupina ljudi, so zagotovo sedežne garniture. Če je ta dovolj velika, se na njej lahko udobno namestimo in na njej uživamo dlje časa. Udobnost tega pohištva je torej odvisna od velikosti, polega tega pa še od številnih drugih dejavnikov, ki so prav tako pomembni.

Continue reading “Sodobne sedežne garniture so pravi ponos dnevnih prostorov”

Otroška soba in cena

Odločili ste se za prenovo otroške sobe in sedaj vas zanima seveda cena. Res je, da sicer, ko se gre za našega otroka ne mislimo najbolj na ceno in mu privoščimo vse kar mu lahko, pa vendar moramo ceno tudi upoštevati. Sploh, ker je na trgu že tolikšna ponudba, da imamo možnost izbire in tako se lahko odločimo resnično za tisto, ki bo najbolj ustrezala našemu žepu in seveda izpolnila naša pričakovanja, želje in potrebe. Oziroma, našega otroka, navsezadnje je on tisti, ki bo preživljal čas v njej. Continue reading “Otroška soba in cena”

Glavoboli pri nakupu kuhinje

Pred 5 leti smo kupili stanovanje, ki je bilo že opremljeno. Razen kopalnice, ki je bila na novo prenovljena, je bila oprema v stanovanju starejša, a smo se jo zaradi finančnih razlogov odločili še nekaj let obdržati. Trudili smo se stanovanje čim bolj olepšati z dodatki, odejicami, pregrinjali itd., vendar je bilo dotrajanost opreme nemogoče skriti. Najbolj nas je motila kuhinja, ki je bila še originalna iz 70. let, ko je bil sam stanovanjski blok zgrajen. Continue reading “Glavoboli pri nakupu kuhinje”

Zabavna in navihana darila za 50. rojstni dan

Abraham je pomemben mejnik v  življenju vseh. Označuje prehod v zrela leta in zato zahteva resno pozornost. Vaše najbližje ob taki  častitljivi starosti presenetite na različne načine. Odpeljite jih na izlet, priredite jim zabavo presenečenja ter jih navdušite z izbiro unikatnih in smešnih daril. Izberite ravno pravšnjo mero humorja, pozornosti in ljubezni. Na ta način jim boste dali vedeti, da jih imate radi in jim želite vse najboljše.

Continue reading “Zabavna in navihana darila za 50. rojstni dan”

Trendovsko  vzdržljivo pohištvo za dnevno sobo

Dnevna soba je osrednji prostor našega doma. V njej se srečujemo s prijatelji, pogovarjamo, gledamo filme, igramo igrice ter se sproščamo. Zaradi pogostosti preživljanja časa v njej, skušamo ustvariti prijetno in sproščujoče vzdušje. Veliko dosežemo že s previdno izbiro pohištva, preprog,  umetnin in drugih dodatkov. Barvna usklajenost ni več tako pomembna. Pomembna sta postala udobje in funkcionalnost. Čedalje bolj posegamo po minimalističnem slogu s poudarkom na dnevni rabi posameznih izdelkov.

Continue reading “Trendovsko  vzdržljivo pohištvo za dnevno sobo”

Praktično in lepo pohištvo za vaše stanovanje

Oprema stanovanja je tista, ki iz njega naredi dom. Pri opremi pa je najpomembnejša izbira pohištva. To mora biti izbrano premišljeno ter se ustrezno ujemati s talnimi oblogami, barvami sten in ostalo opremo stanovanja. Pohištvo lahko optično poveča ali zmanjša stanovanje, ga naredi bolj svetlega ali temnega ter vpliva na počutje v prostoru. Če želite iz svojega stanovanja narediti prijeten dom, izberite pohištvo, ki vam ugaja tako po velikosti kot po barvah in dizajnu. Prav tako pa pri opremljanju ne pozabite, da je najbolj funkcionalno tisto pohištvo, ki je narejeno po meri!

Continue reading “Praktično in lepo pohištvo za vaše stanovanje”

Lesene brunarice in lepljen les

Ste se tudi vi že kdaj zanimali za to, kje bi bili lahko deležni izdelave kvalitetne lesene brunarice ali pa bi prišli do kvalitetnega lepljenega lesa? Potem ste se znašli na pravem naslovu, saj vam želim na hitro omeniti podjetje, kjer si lahko zagotovite tako leseno brunarico, kot tudi lepljen les, s katerima boste zares zadovoljni.

Continue reading “Lesene brunarice in lepljen les”